duminică, 6 octombrie 2013

Hoax potential periculos: Cum sa supravietuiesti unui atac de cord cand esti singur


Urmatorul hoax, catalogat drept potential periculos, circula atat pe email cat si pe facebook:

"Cum sa supravietuiesti unui atac de cord când ești singur.
Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzător și care începe să simtă o stare de leșin, are doar, aproximativ 10 secunde înainte de a-si pierde cunoștința.
Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi în mod repetat și foarte energic. O respiratie adanca ar trebui să fie luata înainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca și prelungită, așa cum e atunci când se produce sputa din adâncul pieptului.
O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde, fără oprire pana soseste ajutorul sau până când inima se simte ca bate în mod normal din nou.
Respirațiile adânci, aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima și păstreaza sângele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. În acest fel, Victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.
Spuneti la cât mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viața!
Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel puțin o viață.
Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti, prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viața unei personae!!!..."


Informatia din acest mesaj nu este recunoscuta, nici recomandata de personalul medical. Raspandirea acestei dezinformari este contraproductiva si potential periculoasa. Utilizarea acestei proceduri in locul cautarii de ajutor medical imediat ar putea mai degraba sa coste o viata decat sa o salveze.

Raspandirea acestei informatii prin contul de facebook sau email este considerata iresponsabila de catre situl specializat www.hoax-slayer.com

De asemenea, situl specializat www.wikihow.comrecomanda ca in cazul unui atac de cord sa ramai calm si sa minimizezi orice activitate. Orice efort (de exemplu, tuse repetata), va inrautati efectele negative ale unui atac de cord.

Sursa:
http://www.hoax-slayer.com/survive-heart-attack.html
http://www.wikihow.com/Survive-a-Heart-Attack

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu